Unde ne găsiți?
Sediul MOCR
Muzeul Ororilor Comunismului în România este unul dintre cele mai tinere muzee din țară și unicul muzeu de stat care abordează în exclusivitate perioada comunistă din România. Cu toate acestea, în momentul de față instituția nu se prezintă asemenea celorlalte spații muzeale de stat, neavând un sediu propriu-zis, în cadrul căruia să își poată expune patrimoniul sau să își desfășoare proiectele culturale organizate. Ne bucurăm, totuși, să dispunem de un sediu administrativ situat în incinta Bibliotecii Naționale a României (bd. Unirii, nr.22, București).
Prin urmare, activitățile MOCR au fost proiectate până în prezent, în scopul de a putea fi itinerate în alte spații de consum cultural sau alternative, astfel încât, funcționăm prin intermediul parteneriatelor strategice cu diverși agenți culturali. Expoziții produse de noi precum „SEISMOGRAF'77" și „ROMLAG 1945-1965", au călătorit în anul 2023 pe întreg teritoriul României, după cum urmează: București (Biblioteca Națională a României, Archy Fest - eveniment stradal), Oradea (Muzeul Țării Crișurilor Oradea), Timișoara (Memorialul Revoluției din Timișoara), Arad (Complexul Muzeal Arad), Câmpulung Moldovenesc (Muzeul de Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc), Alba Iulia (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia).
Dacă doriți să vizitați expozițiile sau să participați la evenimentele culturale organizate de Muzeul Ororilor Comunismului în România, vă invităm să ne urmăriți website-ul, paginile de Facebook și Instagram, unde actualizăm constant informațiile și vă ținem la curent în legătură cu itinerarea și desfășurarea proiectelor noastre. De asemenea, dacă sunteți din București, vă așteptăm la sediul administrativ MOCR din incinta Bibliotecii Naționale a României (bd.Unirii, nr.22) unde în prezent este expusă instalația „SEISMOGRAF'77", alături de expoziția de artă ”Golden Flat", semnată Alexandru Potecă.