top of page

GOLDEN FLAT, artist Alexandru Potecă

GOLDEN FLAT, artist Alexandru Potecă
GOLDEN FLAT, artist Alexandru Potecă

Time & Location

11 oct. 2023, 17:00 – 30 nov. 2023, 17:00

Brașov, Bulevardul Eroilor 19, Brașov 500030, Romania

About The Event

Muzeul Amintirilor din Comunism, împreună cu Muzeul Ororilor Comunismului în România, vă invită la vernisajul expoziției GOLDEN FLAT semnată de artistul Alexandru Potecă. Evenimentul va avea loc miercuri, 11 octombrie 2023, la ora 17:00, la sediul MAdC, pe Bd Eroilor 19, Brașov, în prezența autorului său.

Expoziția Golden Flat, catalogată ca instalație, oferă o incursiune unică în spațiul anilor '70 și '80, prin reconstituirea unui apartament de bloc transformat artistic. Ea ne poartă înapoi în Epoca de Aur a istoriei României, prin obiectele cotidiene care au definit acea perioadă, de la canapele și biblioteci, la peștele de sticlă de pe televizor, jucării sau mici decorații.

Cu o abordare artistică inovatoare, Alexandru Potecă a aurit aceste obiecte obișnuite pentru a le oferi o nouă perspectivă și semnificație. Cu astfel de transformări, el încearcă să exploreze relația dintre formă și cuvânt, să aducă în prim-plan povestea ascunsă din spatele fiecărui obiect și să evidențieze specificul reacțiilor individuale la spațiile de locuit recuperate. Potecă, un artist profund preocupat de cultura materială a României comuniste și post- comuniste, a dezvoltat această expoziție ca o formă de reconceptualizare a artefactelor culturale. Metoda sa implică sublinierea, colectarea și arhivarea acestor obiecte uzuale, dar și schimbarea conotației lor prin acoperirea lor cu aur, oferindu-le astfel o nouă semnificație și valoare.

Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 30 noiembrie 2023, putând fi vizitată gratuit de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 pe Bd. Eroilor nr 19, Brașov.

Share This Event

bottom of page