top of page

Lansarea catalogului "Miopie Istorică"

Cu prilejul finalizării expoziției de artă contemporană „MIOPIE ISTORICĂ” a artistului Sever Petrovici POPESCU vă invităm vineri, 9 februarie 2024, ora 18:00, pentru lansarea catalogului expoziției.

Lansarea catalogului "Miopie Istorică"
Lansarea catalogului "Miopie Istorică"

Time & Location

09 feb. 2024, 18:00 – 19:00

București, Strada Londra 39, București 011762, Romania

About The Event

DATĂ & ORĂ: 9 februarie, ora 18:00

LOCAȚIE: sediul Muzeului Hărților (Strada Londra 39, București)

ACCES gratuit, în limita locurilor disponibile

Cu prilejul finalizării expoziției de artă contemporană „MIOPIE ISTORICĂ” a artistului Sever Petrovici POPESCU, curatoriată de Ioana MARINESCU și realizată de Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR) în colaborare cu muzeul nostru, vă invităm vineri, 9 februarie 2024, ora 18:00, pentru LANSAREA CATALOGULUI care prezintă lucrările și studiile critice care contextualizează și dezbat opera artistului.

Catalogul redă într-o grafică de excepție lucrările artistului din seria „Miopie Istorică” precum și texte și studii critice ale autorilor: Cristina Toma (manager Muzeul Hărților), Ioana Marinescu (muzeograf și curator), Smaranda Vultur (scriitoare și antropolog cultural), Sever Petrovici-Popescu (artist), preotul Marian Mihail. Acestora li se adaugă și interviuri cu Nădejdea Melnic și Elvira Stanciu, care au trăit experiența deportării.

ORGANIZATORI:

Muzeul Hărților din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. Muzeul găzduiește expoziții de artă contemporană prin care încearcă să dea o imagine mai concretă spațiilor, oamenilor și poveștilor care animă hărțile. http://www.muzeulhartilor.ro.

Muzeul Ororilor Comunismului în România s-a implicat din anul 2021 atât ca organizator, dar și ca participant la evenimente precum: comemorările din 18 iunie la Timișoara, alături de Asociația Foștilor Deportați în Bărăgan, Conferința „70 de ani de la Deportările din Bărăgan” organizată în parteneriat cu Facultatea de Istorie și stagii de practica realizate cu studenții Facultății de Istorie la Asociația Foștilor Deținuți Politici. Cea mai recentă instalație care abordează și tematica deportării este „ROMLAG 1945-1965”, pornită de la Muzeul Hărților, astăzi devenită expoziție itinerantă. https://www.mocr.ro/

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, AGERPRES, Modernism, AMOS News, Historia, Acc Media Channel, Promenada Culturală, AICI A STAT, i-Tour.ro, daciccool.ro.

Share This Event

bottom of page