top of page

SEISMOGRAF'77 la ARCHY FEST

Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR), unul dintre cele mai tinere muzee de stat, participă la „ARCHY FEST- Festivalul care scoate arhitectura în stradă!”

SEISMOGRAF'77 la ARCHY FEST
SEISMOGRAF'77 la ARCHY FEST

Time & Location

29 sept. 2023, 16:00 – 01 oct. 2023, 23:30

București, Strada Edgar Quinet, București, Romania

About The Event

SEISMOGRAF’77 este un proiect expozițional al Muzeului Ororilor Comunismului în România ce se desfășoară ca un repertoriu de portrete și istorii ale cetățenilor, atât cei care au dus un război personal cu regimul comunist, dar și cei protejați de dictatură. Este o microistorie a perioadei ceaușiste, concentrată mai ales pe contextul cutremurului din 4 martie 1977 și a replicilor sale socio-politice. Efectele devastatoare ale catastrofei au impus efectuarea de ample și costisitoare lucrări de consolidare, însă, nemulțumit de costuri, Ceaușescu a interzis continuarea lucrărilor de consolidare la data de 4 iulie 1977. Abordând replicile cutremurului asupra arhitecturii și societății, expoziția SEISMOGRAF’77 devine un instrument complex ce are menirea a oferi informații, dar și de a lăsa loc de întrebări, dialog, povestiri personale.

𝐈̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐑𝐂𝐇𝐘 𝐅𝐄𝐒𝐓, 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞𝐦 𝐢̂𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐚𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐦 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐚𝐝𝐮𝐥𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 „𝐀𝐫𝐡𝐢𝐭𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚̆”, 𝐜𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐇𝐚𝐬𝐧𝐚𝐬̦ 𝐇𝐮𝐛𝐛𝐚𝐫𝐝, 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟 𝐥𝐚 𝐌𝐎𝐂𝐑 𝐬̦𝐢 𝐔𝐬𝐜𝐡𝐢 𝐊𝐥𝐞𝐢𝐧, 𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐫𝐢𝐠𝐡𝐭𝐨𝐧.𝐩𝐞 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟏𝟏:𝟎𝟎-𝟏𝟑:𝟎𝟎.

Share This Event

bottom of page