top of page

Turul Revoluției din 1989 în București

Turul Revoluției din 1989 în București
Turul Revoluției din 1989 în București

Time & Location

24 mar. 2024, 11:00 – 13:30

Bucharest, Bucharest, Romania

About The Event

Muzeul Ororilor Comunismului în România, alături de Asociația București, vă invită să luați parte la un traseu ce va parcurge punctele importante ale evenimentelor din decembrie 1989.

Turul va fi susținut de doi ghizi din cadrul Asociației București și își propune să trateze informații, mai puțin cunoscute astăzi, despre momentele ce au schimbat în mod ireversibil istoria recentă a României. Participanții vor auzi poveștile locurilor, ale eroilor ce răspundeau cu "Deșteaptă-te, Române" gloanțelor trase de soldați, vor afla despre “rockerii și punkerii de la Romană”, dar și despre epopeea Baricadei de la Intercontinental. De asemenea, se va prezenta pentru prima dată, mesajul tulburător scrijelit în pereții Facultății de Litere: “Studenți de la Filologie, s-a ucis. Călcați cu respect. Aici e sînge”

Turul propus este primul, dintr-o serie de evenimente ce va marca parteneriatul dintre Muzeul Ororilor Comunismului în România și Asociația București.

Participarea este gratuită și vă puteți înscrie accesând linkul următor:

https://docs.google.com/forms/d/1LWnprY5i2Ybl4EemP_y-Cjfyyq8_kuZ1sd70zYo8llk/viewform?edit_requested=true

ORGANIZATORI:

Asociația București este organizatorul proiectului Turul Revoluției Române din 1989, primul eveniment de acest fel având loc în anul 2008. În afară de capitală, evenimentul a fost realizat de-a lungul timpului în Cluj și Timișoara alături de parteneri locali. Suntem deschişi către colaborări cu instituții de învățământ ca să ținem evenimentul pentru liceeni și studenți.

Muzeul Ororilor Comunismului în România reprezintă o instituție tânără, a cărei menire este de a conserva, expune și analiza istoria recentă a României. Instituția noastră și-a creat un discurs muzeal de tip expoziții spontane și itinerante, în care se apropie direct de public,  deoarece acțiunile noastre vizează transformarea privitorului, a trecătorului în vizitator sau chiar participant direct în cadrul instalațiilor muzeale.

Share This Event

bottom of page